Polityka prywatności

1. Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest Lenses Studio Tomasz Patkowski, Bereżnica 75, 22-523 Horodło, NIP 9191739599

2. Cel przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna są zróżnicowane ze względu na dokonywane czynności. Przede wszystkim:
a) w przypadku skorzystania z formularza kontaktowego dane są przetwarzane w celu kontaktu z Tobą (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) czyli podstawę przetwarzania stanowi Twoja zgoda wynikająca z zainicjowanego kontaktu. Korespondencja może podlegać również archiwizacji na potrzebę wykazania jej treści w przyszłości (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
b) w przypadku zapisania się na newsletter podane przez Ciebie dane są niezbędne do przesyłania newslettera. Podstawę prawną przetwarzania w tym przypadku stanowi Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona podczas zapisu.

3. Uprawnienia.
Jako podmiot, którego dane podlegają przetwarzaniu posiadasz szereg uprawnień, a są nimi:
a) prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
b) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
c) prawo do przenoszenia danych,
d) prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
e) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, a jest nim Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (więcej szczegółów: https://uodo.gov.pl).
Powyższe uprawnienia nie są bezwzględne, co oznacza, że nie przysługują w stosunku do wszystkich czynności przetwarzania danych osobowych. Niemniej jednak, jedno z uprawnień przysługuje zawsze – jeśli uznasz, że doszło z naszej strony do naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Jeśli natomiast masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości związane z zakresem przetwarzania Twoich danych osobowych możesz się ze mną skontaktować wysyłając wiadomość na adres email: kontakt@lensesfilms.com

4. Odbiorcy danych.
Dostęp do danych będą mogli również uzyskać moi podwykonawcy tzn. podmioty, z których usług korzystam. Wszystkie te podmioty gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony danych osobowych, które są wymagane przepisami prawa.

5. Okres przechowywania danych osobowych.
Administrator przechowuje dane przez okres świadczonej usługi oraz przez okres wynikający z przedawnienia roszczeń, praw konsumenta i prowadzenia księgowości.

6. Informacja o dobrowolności wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych.
Wyrażenie przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych w zakresie danych identyfikujących takich jak imię, nazwisko, PESEL oraz danych kontaktowych ma charakter dobrowolny, ale jest niezbędne do wykonania w/w czynności.

COOKIES
Moja strona internetowa, podobnie jak większość innych wykorzystuje tzw. cookies. Są to dane informatyczne zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, czyli np. na Twoim komputerze. Mogą one być odczytane przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

1. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz
optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
c) utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
d) dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

2. Na mojej stronie internetowej mogą być stosowane następujące rodzaje „ciasteczek”:
a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
c) pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

3. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Możesz te ustawienia zmienić np. w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

4. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach mojej strony, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym jakim jest ta strona z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

TYPE AND HIT ENTER